Diensten

Reinigen en ontvetten;

Onderdelen van uw voertuig kunnen van vet en olie gereinigd worden, zodat ze voor verdere behandeling geschikt zijn.

Ontlakken;

Van onderdelen met een afmeting van maximaal 2.00 x 2.50 meter. kunnen alle oude verf en poedercoat lagen worden verwijderd door het object te dompelen in een bad met een koud afbijt middel. Deze methode word uitbesteed aan een professioneel reinigingsbedrijf met wie ik al meer dan tien jaar hele goede ervaringen heb.

Stralen;

Hierbij word met een fijn straalmiddel dat vrij is van metaal alle roest en oude laklagen van het object verwijderd. Dun kwetsbaar plaatwerk word gestraald met lage druk om vervormen van het plaatwerk te voorkomen.

Glasparel stralen;

Met name aluminium onderdelen bijvoorbeeld carburateurs van motoren en andere edelmetalen zoals koper en messing kunnen worden behandeld met glasparels. Dit is een uiterst fijn straalmiddel dat weinig impact heeft op het materiaal en zorgt voor een mooi glad oppervlak.

Hout stralen;

Ook hout kan doormiddel van stralen gereinigd worden van oude verf en laklagen. Oude meubelen krijgen een tweede leven en krijgen een robuuste uitstraling doordat de nerf van het hout word blootgelegd.

3
4
28

Ontroesten met vloeistof;

Onderdelen die vanwege hun vorm niet of slecht kunnen worden ontroest door ze te stralen, kunnen worden behandeld in een dompelbad met een vloeistof dat alle roest verwijderd.

6
7
29

Beschermen van onderdelen met een corrosiebeschermingsmiddel;

Nadat het onderdeel ontroest is kan het onderdeel worden behandeld met een corrosie beschermingsmiddel. Deze conserverende laag bied ten minste 12 maanden bescherming tegen roest bij opslag binnenshuis. Als het onderdeel naderhand gespoten moet worden dan kan de conserverende laag eenvoudig worden verwijderd met een krachtig ontvettingsmiddel of met een krachtige industriereiniger.

Epoxy primer;

Het onderdeel kan nadat het gestraald is behandeld worden met een epoxy primer. Epoxy primer zorgt voor een goede bescherming tegen roest en geeft een uitstekende hechting voor een volgende laklaag.

Poeder coaten;

Behandelde onderdelen kunnen op uw verzoek worden voorzien van een twee laags poedercoat systeem. De onderdelen worden tweemaal in een droge statische poeder gespoten en daarna tweemaal  gebakken in een oven op 220 graden Celsius waardoor de droge poeder smelt en er een nieuwe verflaag op het object ontstaat.  Poedercoat is een extreem taaie en slagvaste laklaag die in elke gewenste RAL kleur kan worden geleverd. Poedercoat heeft een laagdikte die 3 maal dikker is dan één laag 2 componenten lak. Het geeft het product een goede roestwerende bescherming en een mooie uitstraling.

11

Poedercoaten is één van de meest milieuvriendelijke, duurzame en vooral economische methoden van oppervlakte-bescherming en afwerking. Het doel is verduurzamen (beschermen) en/of verfraaien van het product. Denk hierbij aan producten van staal, verzinkt staal, aluminium en roestvrijstaal. De poedercoating zorgt voor een krasvaste en slagharde afwerklaag op het product.

De voordelen van poedercoaten op een rij:

  • Bevat geen oplosmiddelen
  • Groot laagdikte bereik
  • Goede kantendekking
  • Goede UV-en weersbestendigheid
  • Kwalitatief hoogwaardige afwerking

Aanleveren van uw voertuig en onderdelen

Het voertuig en onderdelen dienen bij aanleveren zo veel mogelijk vrij te zijn van oude tectyl lagen, olie en vet. Indien het voertuig of onderdeel niet schoon genoeg worden aangeleverd kunnen deze gereinigd worden zodat de onderdelen geschikt zijn voor een verdere behandeling.

Hieraan zijn echter wel kosten verbonden.

Uw voertuig en onderdelen brengen of halen;

U kunt uw onderdelen brengen of halen bij voorkeur op woensdag en donderdag van 8.00 tot 17.30 uur aan de Oosterwoldseweg 86 in Oldeberkoop.

Buiten deze openingstijden is op afspraak ook mogelijk.

Het is mogelijk om uw voertuig  of onderdelen te laten ophalen. Ik werk samen met Selective Car Transport. Dit bedrijf kan voertuigen met een lengte tot 6 meter discreet vervoeren.